Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Η Μοτοπαρέα Λεωνιδίου και το Οδοιπορικό Ιστορίας 1821



Τον χειμώνα του 2011-12 αφού είχαμε κλείσει σχεδόν μια δεκαετία, δίνοντας το παρόν αλλά και κάνοντας κάποιες μικρές δράσεις, έπεσε η ιδέα του Οδοιπορικού Ιστορίας με θέμα το 1821 κ την εναρξη της επανάστασης στην Τσακωνιά! 
Η ανακοίνωση είχε ανάμεικτα συναισθήματα, πολλοί γέλασαν, που πάνε αυτοί έλεγαν, μιας και ένα μικρό μέρος ήμασταν, πεισμώνοντας όμως μια μικρή ομάδα ανθρώπων (μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού) που ήμασταν αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και ότι γίνει. Άλλωστε αν δεν τολμήσεις, δεν γίνεται τίποτα. 
 Το ανακοινώσαμε σε μια πίτα στο καφέ Ανεμώνα, (ζήτημα να ήμασταν 20 άτομα)και πήραμε το δρόμο για το Άργος και τη ΦΙΛΜΑ, όπου συνεννοηθήκαμε να γίνει εκεί ο πρώτος τερματισμός. 
 Μέχρι να έρθει η ημερομηνία τότε τέλος Μαρτίου, λέγαμε αν μαζευτούμε 30 μοτοσυκλέτες θα πετάγαμε απ τη χαρά μας, τελικά μαζευτήκαμε 67 μοτοσυκλέτες σε μια διαδρομή 422 χλμ που ήταν εντελώς ανδρική και έμεινε στην ιστορία! Υπήρχαν ομάδες που στις 11 βραδινή δεν είχαν τερματίσει και ήταν ακόμα καθοδόν….. για το Βαλτέτσι και την τελευταία Φώτο (ήθελαν ένα 2ωρο ακόμα).
 Όμως ο σπόρος έπεσε. 
 Την επόμενη χρονιά στον τερματισμό στην Τρίπολη και σε ένα πιο χαλαρό Οδοιπορικό οι τερματίζοντες ήταν τριψήφιο νούμερο..
 Ακλούθησαν τερματισμοί Νέα Κιος, Άστρος, (βροχερό όλο το Οδοιπορικό!!), Φιλιατρά, Πάτρα, Καλαμάτα, Κρανίδι, διάλειμμα κορώνας, Αίγιο και το 10ο στο Λεωνίδιο. Συνολικά πάνω από 4000 χλμ στη Πελοπόννησο ,σε δρόμους και χωριά εντελώς ξεχασμένους, δίνοντας ζωή σε αυτά αλλά και εισπράττοντας την φιλοξενία όπως στην μαγευτική Λινισταινα, γράφοντας πάνω απ 2000 μοτοσυκλέτες στην εκκίνηση κάτω απ την σκιά του κοκκινοβραχου, μια ασβέστη φλόγα που εξελισσόταν διαρκώς ακούγοντας και φιλτράροντας τις επιθυμίες και τα σχόλια αυτών που συμμετείχαν (μερικές ομάδες και στα 10,οπως οι Τσάκωνες και η ΦΙΛΜΑ), ώστε να γίνεται κάθε χρόνο κ καλύτερο, μια διοργάνωση απ μοτοσικλετιστές για μοτοσικλετιστές. 
Με εμπλουτισμό κάθε χρόνο από συναυλίες, test ride, party, αλλα πάντα με μια διαδρομή που γουστάριζαν όλοι. 
Το Οδοιπορικό, το 8ωρο, το ιστορικό μεγάλωσε, μαθεύτηκε, έγινε μέρος τους προγράμματος παρά πολύ κόσμου, γνώρισε το Λεωνίδιο και την γύρω περιοχή, την έκανε μέρος ακόμη και των διακοπών τους, Κέντρισε το ενδιαφέρον, αποτέλεσε πυξίδα για αλλά μέρη επαρχιακά να προσπαθήσουν, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ! 
 Και έτσι θα μείνει στις καρδιές μας, ψηλά να το θυμόμαστε. 
Το οδοιπορικό Ιστορίας 1821 λοιπόν έλαβε τέλος και μετά από 10 διοργανώσεις σε 12 χρόνια δεν θα κάνουμε άλλο!!
 Η Μοτοπαρέα Λεωνιδίου εδω θα είναι βέβαια και ήδη επεξεργάζεται κάποιες ιδέες για υλοποίηση φέτος εκεί μετά το καλοκαίρι για μοτοσικλετιστές απο μοτοσικλετιστές πάντα αφουγκράζοντας τι γουστάρει η κοινότητα . 

Ευχαριστούμε  τη ΦΙΛΜΑ, τη ΛΕΜΟΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, τη ΜΟΤΟΠΑΡΕΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, το ΒΕΣΠΑ ΚΛΑΜΠ ΑΧΑΙΑΣ, τους ΜΟΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, τη ΛΕ.ΜΟ.ΕΡ, την ΠΑΛΕΜΟΤ για τη βοήθεια στους τερματισμούς, το σύλλογο ΛΙΝΙΣΤΑΙΝΑΣ για τη φιλοξενία σε μια βροχερή μέρα, το σύλλογο ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΥ και τη Βασιλική για τη φιλοξενία, όλους τους συλλόγους που βοήθησαν  στους τερματισμούς. Τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας και τους Δημάρχους Ιωάννη Μαρνέρη και Χαράλαμπο Λυσίκατο για τη βοήθεια τους, το CAFE ΔΙΠΟΡΤΟ για τη φιλοξενία της εκκίνησης, τα αδέλφια ΠΕΤΣΑ και τη HONDA, τον Σάκη Κόντη και την Αναστασία όπως και την Triumph Hellas, τον Θοδωρή Μαρούλη και την YAMAHA HELLAS, τα cafe ΚΑΛΥΕ και RED ROCK, τα εστιατόρια Μουριά και Δελφίνια, το Bar kaseta,τους αδελφούς Βλαμη,Το Αρχείο Τσακωνιάς για το ιστορικό υλικο MOTORAID για τη βοήθεια του, το BIKEIT, το MOTOACTION, το leonidiogr, το EKO Τρούμπας, το avin Δανεσής, το ΕΚΟ Σαρρή, το cafe bar NAUTILUS, τα καταστήματα Τσιαβλης στην Τρίπολη, την ΕΜΚΑ ΜΕΤΑΛ και τους Ζυγούρης Σιδήρου Έργα για τον εξοπλισμό, το super market Αφοι Παναγιωτόπουλοι, τους φούρνους Βλάμη και Τσιορο, το στεγνοκαθαριστήριο Κακαβουλιας, τη monster energy,το κατάστημα ride 360gr, συγνωμη αν ξεχάσαμε κάποιον μετά απο 12 χρόνια... 
Πάνω απ όλα όμως όλες και όλους εσάς που αγαπήσατε το Οδοιπορικό και  δίνατε το παρόν όταν μπορούσατε, χωρίς εσάς δεν θα υπήρχε τίποτα, δεν θα υπήρχε οδοιπορικό. 
 Ελπίζουμε όταν περνάτε απο κάπου οι αναμνήσεις να έρχονται αυτόματα ως μια ωραία ανάμνηση και οι σκέψεις να ταξιδεύουν… 
Εμείς εδω θα είμαστε και που ξέρετε μπορεί να ξανασυναντηθούμε. Τουλάχιστον θα έχουμε πολλά να πούμε.. 
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου